01.11.2016.

Izveštaj sa Jesenjeg simpozijuma UFV

Udruženje farmaceuta Vojvodine je 01.10.2016. u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu organizovalo tradicionalni Jesenji simpozijum, uz učešće oko 300 farmaceuta i lekara.
Naziv akreditovanog kursa bio je “Prevencija nastanka i suzbijanje raka debelog creva”, u okviru kojeg su predavanja održali prof.dr Marica Miladinov Mikov i doc. dr Tihomir Dugandžija. Kurs je bio akreditovan sa 6 bodova za slušaoce.

Generalni sponzor simpozijuma bila je Fondacija Hemofarm, sa kojom Udruženje nastavlja saradnju u okviru kampanje “Najvažniji poziv u životu” sa ciljem promocije donatorstva organa kao društveno-odgovorne aktivnosti svih zdravstvenih radnika.
Tim povodom predavanje o transplantaciji i postupku doniranja organa održala je prof.dr Milotka Fabri iz Kliničkog centra Vojvodine, a prisutnima se obratila i predstavnica Udruženja “Pantransplant”.

Tokom kafe pauze određeni broj kolega je odlučio da potpiše saglasnost za dobrovoljno davanje organa uz prisustvo prof. Fabri i predstavnika udruženja “Pantransplant”.

Srebrni sponzor simpozijuma bila je kompanija Actavis, a sponzori kaze pauze bili su Zegin helti fud i Minaqua. Pored sponzora, učesnicima su se predstavile i druge farmaceutske kuće, na štandovima i u okviru mini-simpozijuma.

Zahvaljujemo se i mladim kolegama, studentima farmacije iz Novog Sada, iz PSANS-a i EUPSA-e, koji poslednjih godina tradicionalno pomažu u organizaciji naših simpozijuma.







Nema komentara »