26.05.2014.

OBAVEŠTENJE O IZBORIMA UFV

Odlukom Skupštine Udruženja farmaceuta Vojvodine od 10.05.2014. godine, Izbori za članove organa udruženja (Upravni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti) odloženi su za jesen 2014. godine.

Izbori će se sprovesti na osnovu teritorijalne i sektorske zastupljenosti članstva, po većinskom načinu glasanja.

Pravo da biraju i budu birani u organe Udruženja farmaceuta Vojvodine imaju samo članovi udruženja, odnosno farmaceuti sa teritorije Vojvodine koji su uplatili članarinu za 2014. godinu.

Apelujemo na sve članove koji žele da aktivno učestvuju u radu udruženja, da podnesu kandidaturu u predviđenom vremenskom roku za članove organa UFV (Upravni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti).

Javni poziv za podnošenje kandidatura za članove organa UFV biće blagovremeno objavljen na sajtu udruženja www.ufvojvodine.org.

Do izbora novih organa UFV, udruženje će nastaviti da vodi dosadašnji saziv Upravnog odbora Udruženja farmaceuta Vojvodine.

O tačnom vremenu i mestu održavanja Izborne skupštine UFV bićete blagovremeno obavešteni.







Nema komentara »

OBAVEŠTENJE ZA POMOĆ UGROŽENIMA

Udruženje farmaceuta Vojvodine zahvaljuje se svim apotekama, farmaceutskim kućama i distributerima koji su se odazvali našem apelu za pomoć stanovništvu ugroženom poplavama.

Obaveštavamo Vas da pomoć u vidu lekova, sanitetskog materijala, hrane i opreme za bebe možete i dalje dostavljati najbližem Crvenom krstu.

Apoteke i farmaceutske firme koje posluju na teritoriji opštine Novi Sad pomoć mogu dostaviti Magacinu Crvenog krsta, koji se nalazi u ulici Rade Končara 1 u Petrovaradinu, od 08.00 do 19.00 časova.







Nema komentara »

18.05.2014.

APEL ZA POMOĆ UGROŽENIMA U POPLAVAMA

Povodom nezapamćene prirodne kataklizme koja je zadesila Republiku Srbiju, Udruženje farmaceuta Vojvodine vas poziva da se uključite u akciju prikupljanja humanitarne pomoći za područja i stanovništvo koje je ugroženo poplavama.

Upravni odbor Udruženja farmaceuta Vojvodine je na vanrednoj sednici doneo odluku da uputi tranšu pomoći u vidu donacije u visini od 50.000,00 dinara na dinarski račun Vlade Republike Srbije 840 – 3546721 – 89.

Apelujemo na sve apoteke i dobavljače da se uključe u akciju prikupljanja pomoći za ugrožene u poplavnom talasu, tako što će prikupljenu pomoć dostaviti najbližem kriznom štabu ili Crvenom krstu na svojoj teritoriji.

Neophodni su lekovi, sredstva za ličnu higijenu, pelene i hrana za bebe, ulošci, tamponi, flasteri, zavoji, dezificijensi, repelenti, papuče i dr.

Na pakovanja dostavljene pomoći, uz specifikaciju staviti i pečat firme, kako bi se izbegla svaka mogućnost zloupotrebe sredstava.

Dodatne informacije možete dobiti putem telefona na broj 021/472 66 00, radnim danima od 07.00 do 15.00 časova.

Pokažite solidarnost i razumevanje koje je neophodno ljudima sa poplavljenih područja uključivanjem u akciju pomoći ugroženima, i na taj način pokažite humanost i društveno-moralnu odgovornost na delu.







Nema komentara »

13.05.2014.

IZVEŠTAJ SA PROLEĆNOG SIMPOZIJUMA UFV – 10.05.2014.

Prolećni simpozijum Udruženja farmaceuta Vojvodine održao se 10.05.2014. u Hotelu Park u Novom Sadu i okupio je oko 230 učesnika iz farmaceutske i medicinske struke sa teritorije cele Vojvodine.

Skup je akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije za farmaceute i lekare na temu «Savremeni pristup terapiji bola u reumatologiji», a slušaocima je donosio 6 bodova za obnovu licence.

Učešće na simpozijumu ostvarilo je i oko 20 registrovanih izlagača, koji su se predstavili sa svojim aktuelnim asortimanom proizvoda na tržištu. Među izlagačima su se našle sledeće farmaceutske kompanije/firme koje posluju na tržištu Republike Srbije: Actavis, Novos, Pharmaswiss, MSF Pharm, Trade express, Elephant pharma, Farmalogist, Esensa, Pharmanova, Lundbeck, Unifarm medicom, Diafit international, Medico domus, Dermacon, BB Soft, Anafarm, Richter Gedeon, Primax i Bayer.

U okviru simpozijuma predviđeno je da se održi i Izborna skupština Udruženja farmaceuta Vojvodine na kojoj se biraju organi udruženja. Odlukom Skupštine UFV, izbori su odloženi za jesen 2014. godine kako bi se ispoštovala teritorijalna i sektorska zastupljenost u organima udruženja.

Na početku skupa, predsednica Udruženja farmaceuta Vojvodine dipl. farm. Violeta Brković je poželela dobrodošlicu svim učesnicima simpozijma i u uvodnom ekspozeu upoznala prisutne članove Skupštine sa radom i delovanjem udruženja u protekle četiri godine na čijem čelu se nalazila kao predsednik.

Potom su održana predavanja renomiranih predavača i stručnjaka iz svoje oblasti prof. dr Ksenije Bošković, iz Kliničkog centra Vojvodine i dr Đorđa Letića iz privatne prakse.

Predavanja u okviru Mini simpozijuma održali su i dr Đorđe Pavlović na temu «Dispepsija – Clavus clavo eicitur», mr ph. Branko Leposavić na temu «Ostanite svoji, samo uspeh se broji» i dr Željana Kljajić na temu «Celerit plus, krema protiv pega i staračkih fleka».

U pauzama simpozijuma upriličeno je koktel posluženje za sve učesnike simpozijuma.
Udruženje farmaceuta Vojvodine će se istančanim odabirom aktuelnih tema i renomiranih predavača, kroz druženje i zabavu, i u budućnosti truditi da svoje skupove učini atraktivnim za sve učesnike koji prate rad i delovanje udruženja.







Nema komentara »