31.10.2014.

IZVEŠTAJ SA JESENJEG SIMPOZIJUMA UFV – 26.10.2014.

Jesenji simpozijum Udruženja farmaceuta Vojvodine održan je 26.10.2014. u Hotelu Park u Novom Sadu u saradnji sa Evropskim univerzitetom-Farmaceutskim fakultetom i okupio je oko 200 učesnika iz farmaceutske i medicinske struke sa teritorije cele Vojvodine.

Skup je akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije za farmaceute i lekare na temu «Depresija-bolest sadašnjosti, problem budućnosti», a slušaocima je donosio 6 bodova za obnovu licence.

Učešće na simpozijumu ostvarilo je i oko 17 registrovanih izlagača, koji su se predstavili sa svojim aktuelnim asortimanom proizvoda na tržištu. Među izlagačima su se našle sledeće farmaceutske kompanije/firme koje posluju na tržištu Republike Srbije: Actavis, Pharmaswiss, MSF Pharm, Elephant pharma, Farmalogist, Esensa, Pharmanova, Lundbeck, Unifarm medicom, BB Soft, Anafarm, Meditas RS, Bosnalijek, Pfizer, Medico pharm, Berlin Chemie i Galenika.

U okviru simpozijuma održana je i Izborna skupština Udruženja farmaceuta Vojvodine na kojoj su izabrani organi udruženja (Upravni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti).

Na početku skupa, predsednica Udruženja farmaceuta Vojvodine dipl. farm. Violeta Brković je poželela dobrodošlicu svim učesnicima simpozijma i u uvodnom ekspozeu upoznala prisutne članove Skupštine sa radom i delovanjem udruženja u protekle četiri godine na čijem čelu se nalazila kao predsednik.

Potom su održana predavanja renomiranih predavača i stručnjaka iz svoje oblasti prof. dr Nade Mačvanin, dr sc. med. Žane Stanković i psihologa Zorana Todorovskog.

Predavanja u okviru Mini simpozijuma održali su i Nevena Nikolić na temu «Fitoestrogeni crvene deteline u otklanjanju tegoba prelaznog doba žene», prof. dr Gordana Vuleta na temu «Masni emolijentni kremovi u nezi suve i kože sa ekcemom-savremeni pristup», Aleksandra Bešker na temu «Vaginalna suvoća», mr ph. Aleksandar Simić «Bousch & Lomb-Vidi bolje, živi bolje», dr Saša Avakumović na temu «Savremena terapija alergijskog rinitisa i higijene nosa» i dr Đorđe Pavlović na temu «A šta može zima meni…».

U pauzama simpozijuma upriličeno je koktel posluženje za sve učesnike simpozijuma.

Udruženje farmaceuta Vojvodine će se istančanim odabirom aktuelnih tema i renomiranih predavača, kroz druženje i zabavu, i u budućnosti truditi da svoje skupove učini atraktivnim za sve učesnike koji prate rad i delovanje udruženja.







Nema komentara »