05.06.2015.

IZVEŠTAJ SA SIMPOZIJUMA UFV – 23.05.2015.

Simpozijum Udruženja farmaceuta Vojvodine održan je 23.05.2015. u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu i okupio je oko 250 učesnika farmaceuta i lekara sa teritorije cele Vojvodine.

Skup je akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije na temu «Alergijske bolesti disajnih puteva – astma i rinitis», a slušaocima je donosio 6 bodova za obnovu licence.

Učešće na simpozijumu ostvarilo je i oko 20 registrovanih izlagača, koji su se predstavili sa svojim aktuelnim asortimanom proizvoda na tržištu. Među izlagačima su se našle sledeće farmaceutske kompanije/firme koje posluju na tržištu Republike Srbije: Actavis, Pharmaswiss, BB Soft, Ceumed Pharma, Hemofarm, AVE Pharmaceutical, Group International, GlaxoSmithKline, Astra Zeneca, Abela Pharm, Bayer, Medico domus, Unifarm Medicom, Centar za hrono ishtanu dr Ana Gifing, LE-CO, BGB Italiana, Amicus, Jugolab, Global market i Evropski univerzitet-Farmaceutski fakultet.

Na početku skupa, predsednica Udruženja farmaceuta Vojvodine dipl. farm. spec. Ivana Štrbac je poželela dobrodošlicu svim učesnicima simpozijuma i u uvodnom ekspozeu upoznala prisutne o planovima rada i delovanja udruženja u 2015. godini.

Potom su održana predavanja renomiranih predavača i stručnjaka iz svoje oblasti prof. dr Biljane Zvezdin i doc. dr Ljiljane Jovančević.

Predavanja u okviru Mini simpozijuma održali su i Jelena Stojanovski na temu «Da sva čula ponovo uživaju-Pressing», prof. dr Biljana Zvezdin na temu «Značaj pravilne primene inhalera», dr Dejan Žujović na temu «Ojačajte ga kako bi vi bili jači-Ecomer, čist imunitet», dr Marijana Mazalica na temu «Alergija napada-Actalor brani», prof. dr Dejan Sakač na temu «CARDIOVITAMIN u kontroli homocisteina, nezavisnog faktora rizika za nastanak kardiovaskularnih i cerebrovaskularnih neželjenih događaja» i ass. dr Tanja Kalezić na temu «Savremena terapija alergije oka».

Udruženje farmaceuta Vojvodine će se istančanim odabirom aktuelnih tema i renomiranih predavača, kroz druženje i zabavu, i u budućnosti truditi da svoje skupove učini atraktivnim za sve učesnike koji prate rad i delovanje udruženja.







Nema komentara »